Over mij

Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan de Wageningen Universiteit. Gedurende zes jaar was hij universitair docent.
Als fotograaf is hij meer bekend dan als ecoloog. Zijn foto’s worden gebruikt in allerlei nationale en internationale tijdschriften zoals National Geographic, NaturFoto, Grasduinen en Wildlife Magazine. Hij heeft diverse prestigieuze internationale fotoprijzen gewonnen. Zo won hij de eerste prijs in de categorie ‘mens & natuur’ bij de Europese Natuurfotograaf van het jaar wedstrijd (GDT, 2002). In 2005 won hij de eerste prijs bij de BBC Wildlife Photographer of the year wedstrijd in the categorie ‘Diergedrag’ met een oer-Hollandse foto van parende padden. Zijn stijl van fotografie wordt algemeen erkend als vernieuwend waarbij hij veel gebruik maakt van onscherpte en sfeer. Hij gebruikt zijn ecologische en fotografische kennis om columns, artikelen en boeken te schrijven. Vanaf 2008 is hij televisiepresentator van het succesvolle natuur-tv-programma ‘BuitenGewoon’ op tv-Gelderland. In november 2010 verscheen zijn boek ‘De Oostvaardersplassen. Voorbij de horizon van het vertrouwde’.

7 reacties op Over mij

  1. Hey Ruben,
    Gaaf je te kunnen volgen in het Oostvaardersplassengebied. Mooie manier van verslag doen heb je gekozen en je teksten zijn goed. Ik woon op een 10 minuten fietsen van het gebied en ben er zelf dan ook regelmatig met kijker en camera. Jouw passie kan ik helemaal begrijpen en ik verheug me dan ook al op de volgende verslagen op video. De maand mei vond ik al een heerlijke aflevering en zo te gebruiken als trailer voor de provincie promotiefilm. Nu ik in de medis vernam dat de plannen voor het Oostvaarderswold wellicht toch in een volgende fase kunnen komen door bemoeienis van gemeenten en provincie en het WNF, ben ik helemaal blij en zou jij nog jaren voort kunnen met videoregistratie van dit voor Nederland en zelfs voor Europa unieke stukje Nederland.
    Ik blijf je volgen en wens je alle succes met dit project.
    Met vriendelijke groet,
    Eric Buschgens
    Almere
    NB. Ik heb een stukje geschreven over het Oostvaarderswold in mijn Blog, het adres staat hier onder.

  2. Petra Visser zegt:

    Hoi Ruben,

    Gisteren op fotosafari geweest in de oostvaardersplassen. En heb veel aan je gedacht niet alleen de herinnering aan jouw leerzame workshop in nov vorig jaar maar ook dat ik heel goed jouw passie kan begrijpen voor dit unieke stukje Nederland. Wat een fantastisch gebied. Net evn je videoblogs bekeken en heb genoten. Niet alleen jou enthousiaste manier van vertellen maar ook je beelden spreken me enorm aan. Ik zal je blijven volgen en wellicht tot ziens!

    gr Petra

  3. Suzanne zegt:

    Hallo Ruben,
    Ik wil graag binnenkort met een groepje (amateur) fotografen naar de Oostvaardersplassen. Kunnen we eind augustus/september nog wat wild spotten? En wat is in deze periode een echte aanrader? Kan je ons wat tips geven? Alvast heel erg bedankt!
    Groetjes,
    Suzanne

  4. Roald zegt:

    Beste Ruben

    Wat een mooie opnames! Erg inspirerend voor mij als amateur filmmaker.
    Laat ik gelijk brutaal met de deur in huis vallen. Is het mogelijk om als stage een dag met u mee te lopen?

    Vriendelijke groet,
    Roald van Stijn

  5. Susan de Koning zegt:

    Beste Ruben Smit,
    Ik heb enorm genoten van je videoblogs.
    Ik woon al mijn hele leven in Almere maar ik had nooit gezien wat een mooie natuur wij hier in de buurt hebben. Ik ben erg benieuwd naar De Nieuwe Wildernis!
    Aankomend jaar moet ik voor school een profielwerkstuk maken en mijn onderwerp is de oostvaardersplassen, zou ik misschien een dag in het weekend kunnen meelopen bij de Nieuwe Wildernis? In Februari moet ik twee weken een beroepsgerichte stage doen, ik zit in vijf vwo, en ik wil graag Bos en Natuurbeheer studeren. Op de site van Staatsbosbeheer kon ik daar niets over vinden, weet u misschien of er een mogelijkheid is dat ik tijdens die stage met iemand van de Oostvaardersplassen kan meelopen?
    Met Vriendelijke Groet,
    Susan de Koning

  6. Ergodus Erik zegt:

    zo jammer dat ik je filmpjes niet vanaf de ipad kan bekijken. Tja, dan maar wat onconfortabeler achter de mac gaan zitten ;). ik verheug me op de film van 26sept

Plaats een reactie